Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste voorstellingen.

Programma 2018 - 2019

Paul de Munnik - Goed jaar Paul de Munnik

Goed jaar

29 september 2018 € 17,50


Na zijn alom geprezen solodebuut “Nieuw” komt Paul de Munnik met zijn tweede soloprogramma ‘Goed Jaar’. Aan de hand van de nummers van zijn gelijknamige tweede soloalbum loopt hij verder op het pad dat hij met ‘Nieuw’ is ingeslagen.
Intiem, verhalend en vooral muzikaal theater.
Wat ligt er achter de volgende hoek? Wat verbergt dat bos daar in de verte?
Neem ik genoegen met wie ik werd, of kijk ik wat er nog meer te worden valt?
Ben ik nu eindelijk eens de meneer, die men mij steeds vaker noemt?
Hij loodst het publiek rustig en geestig langs de zaken die hem raken, en die hem inspireren tot dat wat hij het liefste doet, en waar hij zo luidkeels om bejubeld wordt; het zingen van de mooiste theaternummers. Van hemzelf, maar ook van anderen, omdat de fakkel ook doorgegeven moet blijven worden.
Na jaren van grote producties vindt Paul het heerlijk om in een kleinere bezetting, dicht bij de mensen te spelen. Deze voorstelling speelt Paul samen met een van Neerlands beste gitaristen, Wouter Planteijdt, dus u kunt er zeker van zijn dat u muzikaal niets te kort komt.

 

 

 

Martijn Koning - Koning van de dieren Martijn Koning

Koning van de dieren

 

13 oktober 2018 € 15,00

Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit

Martijn is De Koning van de dieren in zijn nieuwe theatershow. Dieren speelden altijd al een grote rol in de shows van Martijn Koning, maar nu is het echt tijd om een volledige show te wijden aan onze beste vrienden. Honden, katten, olifanten, haaien, parkieten, naakte molratten en natuurlijk mensen. Alle dieren komen langs! Verwacht veel snelheid. Veel grappen. Veel absurdisme. Veel Martijn Koning. En vooral veel dieren.

De pers schreef over zijn eerdere voorstelling Koning te Rijk: “Het hoofd van Martijn Koning staat nooit stil.” (…) 'Zo'n brein is een zegen voor een stand-upper. Koning is zich hyperbewust van wat er om hem heen gebeurt. Ook is hij een zeer beeldend verteller, die zijn schaamtevlucht uit een veel te dure kledingwinkel ontzettend geestig beschrijft. Die beschrijvingen maken hem uniek.” (Het Parool). “Hij is scherp, heeft originele invallen, wisselt persoonlijke en algemene observaties lekker af en reageert gevat op vrijwel alles wat er in de zaal gebeurd.” (De Theaterkrant)

 

 

 

Kiki Schippers - WaarKiki Schippers

Waar

3 november 2018 € 15,00

Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar tweede voorstelling: WAAR. Maar waar is ze naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?
De pers over Kiki’s eerdere voorstelling Wie Kijkt?: “Intrigerend talent, verrassend en veelzijdig (…) weet te verrassen met onverwachtse wendingen. (NRC) “Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten.” (Theaterkrant)

 

 

 

Wim Daniëls - De wondere wereld van taalWim Daniëls

De wondere wereld van taal

 

24 november 2018 € 17,50

Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan?
Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb.

 

 

 

ZGAN - OndergrondsZGAN

Ondergronds

 

21 en 22 december 2018 € 15,00 ZATERDAG 22-12 UITVERKOCHT

We pikken het niet langer.
Iedereen ziet het. Iedereen weet het. Je hoort het in de kroegen en in de donkere stegen van de stad. Het rommelt in de verte. Het komt alsmaar dichterbij. Maar niemand doet er wat aan.

De heren van ZGAN, Ed Sluiters, Johan Blokker en Michel van Ophem, zien het als hun taak, nee, hun queeste: wij komen in VERZET!
Een oproep aan alle rechtschapen Medemblikkers: komt u naar het BON-theater en verzet je samen met ons.
Want wij gaan…
Ondergronds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oeloek - DroeftoetersOeloek

Droeftoeters

 

12 januari 2019 € 15,00

De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie. Droeftoeters is een hilarische achtbaan van krankzinnige dialogen, muzikaal vuurwerk en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de ander en je staat altijd op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren en je vraagt je af: hoe krijgen ze het verzonnen?
Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Ze blazen ze nog één keer hoog van de toren, voordat ze naar beneden struikelen.

Over de voorstelling:
“Vanaf het startschot raast er een wervelwind door de zaal.  Anderhalf uur windkracht 8. Wat een energie.” (Theaterkrant.nl)
“Wat een energie en originaliteit!” - Jochem Myjer

 

 

 

Stefano Keizers - Erg HeelStefano Keizers

Erg Heel

 

2 februari 2019 € 15,00

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale. Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan? Wat deed hij in een vorig leven? Ieder antwoord levert nieuwe vragen op. Met een brede grijns danst Keizers over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

 

 

 

Matroesjka - BrainwashMatroesjka

Brainwash

 

16 februari 2019 € 15,00

Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In Brainwash fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar Brainwash. Je weet dat je het wilt.  

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gestoord goede recensies voor hun debuutvoorstelling ‘Eeuwig Vlees’. “Een energiek, stampend debuut”, aldus NRC. Het Parool noemde hen ‘zonder overdrijving toptalenten’.
Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Nu zijn ze er klaar voor om in Brainwash jouw hersenpan te kraken.

 

 

 

Louise Korthals  - Alles is erLouise Korthals

GEANNULEERD!

 

LET OP: Wegens zwangerschap van Louise gaat deze voorstelling niet door.

Op 11 januari 2020 is ze opnieuw geboekt door het BON-theater.

 

2 maart 2019 € 17,50

In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma ‘Vlieguur’ ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger ‘Zonder Voorbehoud’ werd opnieuw met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het sterk op! Afgelopen najaar zette zij samen met Dolf Jansen haar tanden in 2017 en dat bleek een oudejaarsconference zoals die hoort te zijn: vol rake grappen, scherpe observaties en indringende liedjes.

In ‘Alles is er’ gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?
De Volkskrant over Zonder Voorbehoud: “Het debuut van Korthals stak ver boven alle beginnende collega's uit. Een waar talent. Na haar tweede programma kan dat oordeel alleen maar worden onderstreept: Louise Korthals is een megatalent.” NRC: “Korthals’ debuut ‘Vlieguur’ was veelbelovend, ‘Zonder Voorbehoud’ is nog beter.”

 

 

 

No PressSure - Begeleidt Neil DiamondNo PressSure

met Loek A Like Neil Diamond

 

16 maart 2019 € 15,00 UITVERKOCHT

Het is alweer enige tijd geleden dat No PressSure een project aanging met Blue Star in het BON-theater.
Het begon dus weer te kriebelen om iets leuks te doen. Loek Manshande heeft al eens gezegd dat hij het gaaf zou vinden om zijn Neil Diamond nummers met een bigband te zingen, en nu is de samenwerking is een feit.

Loek A Like Neil DiamondLoek Manshande, bekend van de tachtiger jaren band Break, heeft al jaren de naam ‘Loek a Like Neil Diamond’. Hij vertolkt de nummers van Neil Diamond op geniale wijze en als je je ogen dicht doet hoor je hem ook
Maar je ogen dicht doen is geen goed idee want Loek maakt er, samen met No PressSure, een mooi optreden van.

No PressSure, een van de bekendste bigbands van West-Friesland, heeft in het BON-theater al een aantal keren opgetreden. De band bestaat uit een hecht team van twintig muzikanten met zanger Jurie de Boer en zangeres Dayenne Stuyt. Als orkestleider heeft Jeroen Woelders zijn stempel gedrukt op de band met eigen arrangementen zoals de nummers van Blue Star, Nederlandse nummers in een bigband jasje en nu dus de Neil Diamond-composities.

 

 

 

Janne Schra - Lalala loveJanne Schra

Lalala love

 

30 maart 2019 € 17,50

In deze persoonlijke voorstelling put Janne Schra uit haar hele oeuvre; van Room Eleven en Schradinova tot haar solowerk en weer terug. In een intieme bezetting speelt ze haar lievelingsnummers zoals ze zouden klinken in een rokerige jazzbar in Parijs in de jaren ’60.
LALALA LOVE is een ode aan haar liefde voor swing en gipsy uit vervlogen tijden. Laat je meevoeren door de nieuw gearrangeerde liedjes, door haar leven vol rare, ontroerende en grappige verhalen over de liefde en natuurlijk door haar betoverende stem.

 

 

 

Jan Beuving & Patrick Nederkoorn - Leuker kunnen we het niet makenJan Beuving & Patrick Nederkoorn

Leuker kunnen we het niet maken

 

13 april 2019 € 15,00

Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn duiken voor u in de kleinste letters en de grootste valkuilen van onze belastingdienst, maar leggen ook de liefde bloot achter al die bureaucratie. Dé voorstelling met toegevoegde waarde!

Hoeveel soorten belasting zijn er? Wie likte eigenlijk al die blauwe enveloppen dicht? En kunnen we het écht niet leuker maken?

Hun soloprogramma’s ‘Raaklijn’ en ‘Het komt nu wel heel dichtbij’ werden lovend ontvangen door pers en publiek en beide heren werden genomineerd voor de Neerlands Hoop 2017. Tijdens de aangiftemaanden maken zij dit uitstapje met zijn tweeën voor een selecte groep theaters.

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
Remax action Goedegebure
 
Dutch Spain
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

© BON Theater 2018.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.