Filmhuis programma 2017 - 2018

Vrijdag avond = Filmavond!

 

De vrijdagavond filmavond kunt u ook dit jaar weer in uw agenda zetten. 

Voor het vierde seizoen, draaien we regelmatig (gemiddeld om de drie weken) films waarbij het accent niet ligt op de commerciële kaskrakers, maar op films die je ‘grijpen’, films met een verhaal, met diepte. Films die op de filmfestivals nominaties en/ of prijzen ontvingen.

Natuurlijk vergeten we dit filmseizoen ook de jeugd niet. Met je drankje binnen handbereik draaien we zonder pauzes en trailers in een gemoedelijke omgeving films. Het BON-filmhuis: een ontmoetingsplaats voor én van filmliefhebbers. Daarbij is de geluids- en beeldkwaliteit zoals u in een bioscoop verwacht.

Een avond BON-filmhuis betekent dus een verrassende, interessante en mooie filmavond voor een aantrekkelijke prijs. De entree bedraagt € 3,50 voor de jeugd en € 5,00 voor volwassenen.

 

 

VaianaVaiana

Datum: 22-09-2017.  Aanvang: 19.00 uur.
Entree:  € 3,50. Duur: 107 minuten.

De avontuurlijke en dappere Vaiana heeft één grote missie; de oceaan over zeilen om de eeuwenoude tradities van haar voorouders te herstellen. Op deze spannende reis ontmoet ze een halfgod, Maui, die haar verder begeleidt. Onderweg nemen zij het op tegen vreselijke monsters.

Regie: Don Hall, Ron Clements.  Met de stemmen van o.a.: Vajen van den Bosch, Rene van Kooten en Marjolein Touw.

 

 

 

WaterboysWaterboys

Datum: 22-09-2017.  Aanvang: 21.15 uur
Entree: € 5,00. Duur:  93 minuten

Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van een misdaadromanschrijver en zijn cello spelende zoon. Op dezelfde dag worden zij door hun vrouwen het huis uitgezet en moeten ze zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van het nieuwste boek van de vader. Een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wel wat minder serieus zou mogen nemen.

Regie: Robert Jan Westdijk. Met o.a:. Tim Linde, Helen Belbin, Leopold Witte en Julie McLellan.

 

 

 

 

 

 

 

UilenbalUilenbal

Datum: 13-10-2017  Aanvang: 19.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur:  80 minuten.

De 8-jarige Meral is net verhuisd. Ze wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen, maar het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp. Dankzij Piepiep sluit zij onverwacht vriendschappen. Maar als Piepiep in een onbewaakt ogenblik wordt gegrepen door een uil, geeft Meral haar nieuwe vrienden de schuld.

Regie: Simone van Dusseldorp. Met o.a.: Alexander Silva Verstappen Grin, Hayo de Wilde en Mimoum Oaïssa.

 

 

 

 

 

 

 

I, Daniel BlakeI, Daniel Blake

Datum: 13-10-2017.  Aanvang: 21.15 uur.
Entree: € 5,00. Duur:  97 minuten.

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij zijn eerste hartaanval krijgt en hij voor het eerst van zijn leven een beroep moet doen op de staat. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij een alleenstaande moeder en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

Regie: Ken Loach. Met o.a.: Dylan McKiernan, Briana Shann en Dave Johns.

 

 

 

 

MeesterspionMeesterspion

Datum: 10-11-2017.  Aanvang: 19.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur:  74 minuten.

Van de makers van Dummie de Mummie. De film vertelt het verhaal van de 10-jarige Tim die samen met zijn ouders en zusje naar een hotel aan de kust verhuist. Hij voelt zich daar niet thuis, tot hij Simon ontmoet. Simon is net ontwaakt uit het jaar 1973 en moet erg wennen aan het moderne leven. Daarbij moet hij nog een oude misdaadzaak oplossen. Tim besluit Simon te helpen, wat het begin is van een zeer spannend avontuur.

Regie: Pieter van Rijn. Met o.a.: Patrick Stoof, Beau Schneider, Nienke de la Rive Box en Stijn van der Plas

 

 

 

 

 

 

Moonlight

Moonlight

Datum: 10-11-2017.  Aanvang: 21.15 uur.
Entree: € 5,00. Duur:  106 minuten.

In deze Oscar winnende film volgen wij in meerdere periodes het leven van Chiron, die opgroeit in een slechte buurt in Miami. Zijn moeder is verslaafd en heeft maar weinig aandacht voor hem. Chiron worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

Regie: Barry Jenkins. Met o.a.: Mahershala Ali, André Holland en Trevante Rhodes.

 

 

 

 

 

 Peter en de draakPeter en de draak

Datum: 22-12-2017.  Aanvang: 14.00 uur.
Entree: € 3,50. Duur:  103 minuten.

De familiefilm Peter en de draak neemt je mee op het magische avontuur van twee uitzonderlijke vrienden, de weesjongen Peter en zijn beste vriend Elliott, een groene draak. Al jaren maakt houtsnijder meneer Meacham kinderen blij met zijn verhalen over een woeste draak die diep in de donkere bossen van de Pacific Northwest woont. Zijn dochter Grace, die werkt als boswachter, vindt die verhalen maar ongeloofwaardig. Totdat zij Peter ontmoet. Peter is een mysterieuze jongen zonder huis en familie die samen beweert te leven met een gigantische, groene draak, genaamd Elliott. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de verhalen van meneer Meacham. Daarom gaat Grace samen met haar vriendin Natalie op zoek naar de waarheid.

Regie: David Lowery. Nerderlands gesproken Met o.a.: Oakes Fegley, Robert Redford, Bryce Dallas Howard en Wes Bentley.

Sponsors

Commandeur accountants & adviseurs
 
Dutch Spain
Novitaz
Hotel Medemblik
De Raad Reinders
EP: Beerepoot

© BON Theater 2016.
Aan de inhoud op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.